Parisresan 1999

Som ni säkert märkt i tidigare inlägg om Paris, har jag talat om hur mycket jag älskar den staden. Och det gör jag verkligen! Och detta inlägg kommer jag berätta om första gången jag mötte denna underbara stad.
Det var i juli 1999, jag och mina föräldrar tog en bussresa till Frankrikes huvudstad. Min tredje Europeiska huvudstad ( hade varit i Stockholm och London innan. ).
Eftersom det är 11 år sedan, minns jag ej mkt i detalj. Därför får det bli ett bildbeskrivningsinlägg denna gång med. Hoppas ni har överseende ;-))

 Första bilden är på en av Paris största sevärdheter. 300 meter över havet, och byggt i rostfritt stål. Ja, som ni ser, det är Eiffeltornet :-).

   Här sitter jag & pappa på första våningen, på en av restaurangerna. Denna gång gick vi bara upp till andra. Jag antar att ingen ville (eller vågade inte) åka längst upp. Det skulle dröja 4 år till för mig innan jag gjorde det :-).

 

 Här sitter mamma & jag i Eiffeltornet. Tror detta är på andra våningen.

 Jag poosar på en av Eiffeltornets våningar. Håller en klubba i handen, som liknar Eiffeltornet. Turist? - Javisst!

 Här har ni Sacre Coeur basilikan. Namnet Sacre Coeur betyder "heliga hjärtats basilika" och är tillägnad Jesu hjärta. Byggdes mellan 1897 och 1914. Invigdes 1919.

 Här är jag utanför Sacre Coeur tillsammans med en sånhär pantomin figur eller vad man ska säga. De står stilla sådär hela dagarna, och när man ger dem en slant bugar de eller dylikt.

 Här är jag och en såndär pantominfigur igen! Denna ser ut som en farao i guld =)

 Här är pappa & jag nånstans i Paris. Kommer dock inte ihåg vart :-P.

 Här sitter pappa & jag i en av Paris parker, och blir avmålade. Min var seriös medan pappas var lite av en karikatyr :-)

 Här sitter mamma & pappa på någon uteservering. Och det är duktiga jag som är fotograf!

 Här ser ni Seine, och Notre Dame som tronar upp i bakgrunden. Jag tycker det är en av de finaste kyrkorna jag vet!

 Att jag tycker att Notre Dame är så vacker kan bland annat bero på denna bild. Fönsterna i katedralen är så vackra att man knappt kan förstå att mänskliga händer tillverkat det.

 Här står mamma & jag vid kanten av Seine, på en av promenadstråken där.

 Mainstreet på Disneyland Resort Paris! :-)

 Bea 9 soon to be 10 på Disneyland för första gången. Denna gången var jag för kort för att åka karuseller. Man var tvungen att vara 1.40 lång. Snacka om lättnad när jag var där nästa gång, och var så lång! ;-D

 Triumfbågen i Paris.

 Mamma & pappa sitter i/under triumfbågen.

 Den okände soldatens grav - Monument sen första världskriget!

 Jag & pappa på en mysig restaurang.

Paris, Paris, Paris... jag vet inte riktigt hur jag ska få fram ord som rättvist beskriver denna underbara stad! Här finns allt och lite till. Vill ni åka till en mysig stad med kultur, nöjen och underbar mat - åk hit!
Detta var första gången jag var i Paris, och jag gillade staden från första stund, det är något jag kommer ihåg.
Som jag tidigare skrivit har jag varit i Paris 3 gånger, och jag tror & hoppas att det iallafall blir en gång till i mitt liv. Vi åkte en bussresa med AJ Buss den här gången. Detta bussbolag finns inte längre kvar. Men det finns andra.
Ölvemarks, Resemakar'n och Scandorama erbjuder bussresor för den som är intresserad av att se lite påvägen. Och för dom som inte vill åka buss har airtours och Ving paketresor för Cityweekends i Paris. Och ryanair har ju ibland väldigt billiga flygbiljetter, säkerligen till Paris också!

Jag rekommenderar iallafall varmt att åka till kärlekens stad - Paris!

På återseende/Au revoir!!



Första Kreta-resan 2000

Som ni kanske märker av titeln är det ca 10 år sedan jag var på den här resan! Men har man en reseblogg får man väl återberätta den också ;-). Kommer dock att göra bild-förklarings-inlägg av detta, eftersom minnet inte längre är vad det borde vara ;-P
Iallafall så var detta min andra flygresa i mitt liv. Det var jag, mamma, pappa, faster Stinta, hennes man Ingolf, och mammas & pappas kompisar Björn & Mariana som åkte :-). Vi bodde i staden Agii Apostoli på Chaniakusten.

 När vi var på Kreta den här gången, bodde vi på ett hotell ( Oktana hette det ), som inte hade pool. Därför hängde vi på stranden. Och precis på stranden låg ett hotell med pool där vi ibland brukade bada. Och här är denne pools poolbar. I den här poolbaren jobbade en bartender vid namn Jacob, som vi pratade med varje dag i två veckor. Vi blev riktigt bra kompisar! =)

 En dag tog bartendern Jacob och sprutade grädde på min arm. Lite roligt var det ju! :-). En annan dag slog han vad med oss alla om att han kunde hoppa över en ( hög ) barstol ner i poolen. Vi trodde ju inte på han, för den var riktigt hög stolen, men han klarade ju det såklart =)).
Och en annan dag tyckte han att jag skulle bada, så han slängde i mig i poolen :-P.

 På stranden brukade det gå runt försäljare som sålde donuts, och jag köpte alltid en stor en med socker på! Alldeles lagom stort mellanmål, och väldigt väldigt gott ! =) Är det nått jag & Homer Simpson har gemensamt, är det gillandet av munkar! :-)

 Här är en bild på mig, mamma & pappa. Vi är inne i Chania Stad. Vi har precis kommit ut från saluhallen i Chania, och ser tämligen glada ut allihop! Undra varför? ;-P

 En av dagarna under vår 2 veckor långa semester, tyckte vi att vi skulle vara lite kulturella, så vi bestämde oss för att åka till det gamla minoiska palatset Knossos. Här sitter vi och väntar på lokalbussen som ska gå in till Heraklion och Knossos. Knossos är ett palats som byggdes av kung Minos. Vad jag minns tror jag världens första vattentoalett fanns att beskåda där.

 Här sitter mamma & jag o poosar på en av stentrapporna på Knossos :-)

 Här står jag och poosar framför jättelika urnor på Knossos. Jag ser inte så jätteglad ut, och jag tyckte inte att det var särskilt roligt heller.. Vi hade en engelsk guide under turen, och som tioåring förstod jag inte så mycket av detta internationella språk ( som jag idag älskar ! ). Dessutom hade jag vätskebrist och säkerligt solsting också, så det blev inte mycket tittande och lyssnade för varken mig eller mina föräldrar. Därför ska jag åka och titta på Knossos igen när ( och inte om! ) återvänder till Kreta, någon gång i framtiden.

 Denna sista bild är tagen på Chaniaflygplats när vi sitter och väntar på att få åka hem. Att tolka ur våra miner verkar det inte vara det vi längtar efter! Vi hade säkert velat stanna 2 veckor till allihop! ;-).

Kreta är hittils det bästa resmål jag varit på nånsin när det gäller chartersemester! Detta beror nog på att jag älskar Grekland! Grekerna är så trevliga, maten är så god och landet/ön är så mycket mer än bara sol och bad. Ta bara Knossos tillexempel. Idag är jag väldigt ledsen att jag inte minns så mycket ifrån besöket på Knossos.. MEN det är ju faktiskt tio år sedan nu i höst. Men det är iallafall därför jag vill åka tillbaka, och se och FÖRSTÅ denna gång vad dom snackar om..

Jag rekommenderar varmt att åka till Kreta, eftersom det är mitt favoritställe hittils. Jag har ju faktiskt varit på den ön hela 4 gånger så! ;-). Dock åker jag ju snart till en annan grek-ö - Rhodos. Den kanske blir min nya favvo-ö? :-). Har den bara den grekiska charmen kommer jag stormtrivas.
jag vill såklart också rekommendera Apollo som researrangör! Hotell vi bodde på - Oktana, finns inte kvar i deras sortiment.. Men det finns 100 andra hotell och välja och vraka emellan, så jag tror man hittar något man gillar :-).

På återseende! γεια! αντίο!



Berlin '10



Nu var det ett tag sen jag skrev något i min reseblogg. Och nu tänkte jag berätta för er om den toppenresa jag & Matilda gjorde till Berlin.

Dag 1:
Det var på dag 1 vi började vår resa mot Tyska huvudstaden Berlin. Vi åkte Swebus ifrån Jönköping till Nyköping. På ditvägen vart det missförstånd och krångel. Två bussar lämnade Jönköping. På den ena satt vi, på den andra låg vårt bagage. Efter mycket oroande, fick vi äntligen byta buss i Linköping, så vi & bagaget var på samma buss.

Väl framme i Nyköping, fick vi vänta ca 20-30 min på lokalbussen som skulle gå till Skavsta. Och allt gick som det skulle.
Väl framme på flygplatsen var vi fyllda av förväntningar. Men vi fick sitta och vänta över en timme för att få checka in vårat bagage. När DET äntligen var gjort kunde vi gå igenom säkerhetskontrollerna och sätta oss och dricka något förfriskande. Jag tog mig en öl, medan Matilda var lite mer sofistikerad och drack rött vin ;)

Sen var det dags och gå ombord på planet. Jag som aldrig rest med ryanair förrut, tyckte det var konstigt och få välja platser själv, precis som i en buss. Men det var lagom folk på planet, och jag och Matilda fick sitta själva i ett "tre-säte". Dit käkade vi godis och drack cola.

Väl framme i Berlin (vi landade någon gång 22-23, kommer ej ihåg exakt), ville vi bara få vårat bagage, för vi var trötta efter den långa resan. Så vi tog taxi till vårt hotell Agon Opera, som låg på huvudgatan Kurfürstendamm, mitt bland alla Max Mara och Gucci-affärer :)

   

   

Dag 2:
Denna dag var vår andra under resan, och vår första i själva Berlin. Denna dag var vi riktiga turister och  besökte nästan alla av Berlins stora sevärdheter.

Vi började vår dag med att gå på museet Checkpoint Charlie. Det är den mest kända övergången mellan öst- och västberlin. Där inne fick man se och läsa om hur personer på många olika vis gömde sig för att kunna ta sig från östra sidan till västa sidan av staden. Det var mycket intressant, men otäckt på samma sätt. Att veta att folk blev separerade från sina familjer, och att de kunde bli dödade om de försökte ta sig över till dem på andra sidan. Men om ni är i Berlin nån gång! Gå på det! Är värt 9 euro i inträde :-).

Under dagen var vi och kollade på Rådhuset och det tyska parlamentet. I Parlamentet fick man åka upp i dess glaskupol till tak helt gratis, och det var en otrolig syn, och man kunde nästan se ut över hela Berlin!
Vi besökte även Alexanderplatz, där vi shoppade lite. Och vi gick och kollade på Berlins domkyrka - Berliner dom också. Dock gick vi aldrig in i den, för vi visste inte hur mycket tid vi behövde till de andra sevärdheterna.

Vårt nästa stopp är kanske ett av de mest historiska sevärdheterna Berlin har, och troligen den som påverkat Berlinarna mest under historien, nämligen Berlin Muren. Trots att det inte är mycket kvar av den, har den en historia som heter duga, och var otroligt häftig att se. Tänk så många människor som försökt ta sig över den, innan dess fall, den 9 november 1989. (Samma datum som kristallnatten, som är natten då nazisterna började slå sönder judiska butiker och bränna synagoger, 1938.).

Vårt sista stopp under dagen blev Branderburger Tor. Denna triumfbåge har blivit en symbol för Berlin. Jag tyckte det var så häftigt och sen på riktigt, efter alla bilder man sett innan resan. Den har varit symbol för många olika saker under historien, bla hade nazisterna den som symbol för sin makt.

Efter besöket vid Branderburger tor gick vi och satte oss på en Indiansk/amerikans/texas restaurang och tog oss en drink. Jag drack en cosmopolitan såklart ;-).

På kvällen åt vi på ett mexikanskt ställe, och kollade på när grabbarna tog OS-guld i sprintstaffetten (tror det var det iallafall?). Detta firades med en varsin Margerita efter maten! God, men smakade hur mkt tequila som helst.

När vi ätit färdigt tyckte Matilda att vi skulle åka inåt stan en sväng. Hon bara"vi sätter oss på U-bahnen här, och så byter vi här, och så hoppar vi av här!", ja bara: "Okej!". Men det blev lyckat! Först hamnade vi på en bar, som var helt inrett i vitt, så vi kallade den hela tiden "Vita baren". Där blandade dom världens goaste metropolitan! Supergott, och jättemysigt ställe.
Efter drinken där, tog vi oss till ett annat ställe där vi drack världens goaste Mojito! Tror aldrig jag smakat något så gott som den mojiton i hela mitt liv! EVER! Hädan efter heter den baren "Mojito-baren" ;-).

När vi druckit upp våra mojitos vare dags att åka hem. Vi åkte en bit med U-bahnen, för sen slutade den och gå, så vi tog taxi typ 700 meter el nått :-P, men bättre än och gå i mina klackar ;-) hehe. Den dagen/kvällen var verkligen en toppendag/kväll, och Berlin visade upp sig själv från bästa sidan :-)

   

     

   

 

Dag 3:
Morgonen dag 3 vaknade två smått trötta resenärer förväntasfulla inför andra dagen i den tyska huvudstaden. Denna dag började vi med att gå på Berlins zoo, som är det äldsta zoo:t i hela Tyskland. Vi såg allt från apor, tigrar och elefanter, till hajar, krokodiler, fiskar och ormar på aquariet. Och zoo:ts stora "attraktion" var pandan BaoBao. Kan vara den sötaste varelse jag någonsin sett i hela mitt liv! Den såg precis lika kramgoo som jag tänkt mig :-) Tyvärr har jag ingen bild på BaoBao, och väldigt dåligt med bilder från zoo:t överhuvudtaget. De bilderna har Matilda! Kan lägga in om jag får tag på dem..

Dagen fortsatte till en av Berlins kändaste kyrkor - Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirsche. Den är känd för att ha fått sitt torn sönderbombat under andra världkriget, och har aldrig blivit återuppbyggt. Själva kyrkan var stängd pga restaurering, men dess minneshall var öppen. Där inne fick man se jättefina konstverk, och man kunde se sprickorna som blivit, som de sedan försökt att fixa iordning. Superfint! Vi tände också ett varsitt ljus där inne. ( Jag brukar göra det när jag är inne i kyrkor sådär.. )

Dagen avslutades med shopping på Kurfürstendamm, shoppingståtet. Dock handlade vi inte i Gucci-och Pradabutikerna, utan på H&M och Mango, osv.

På kvällen gick vi till en typisk tysk restaurang, vi fått tips om på hotellet. Där drack vi Berlinsk öl och åt världens godaste Wienersnitzel! Den var lika stor som tallricken, så vi orkade bara hälften. Och då frågade dom om vi ville ha med oss det hem i en doggybag ;-). Gulligt av dem.. men vi skulle ju åka hem dagen efter, så vi tackade nej!
Efter maten gick vi hem och la oss och kollade på OS! Dagen efter skulle vi upp 5.30, eftersom flyget skulle gå 8.30.

   
   

 

Dag 4:
Var hemresan, och det var dags att lämna allt det braiga i Berlin bakom oss, tacka för den här gången, och hoppas på att man återkommer snart igen :-D!
Dessvärre fick vi landa på Arlanda istället för Skavsta pga dimma, så vi missade bussen hem. Men vilken tur vi hade, så Matildas mamma kom och hämtade oss istället =)

Jag måste säga att Berlinresan var en av de bästa storstadresorna jag varit på ever! Berlin är en underskattad stad, fler borde åka dit! Funderar ni nån gång på å åka på cityweekend-semester, åk dit! Att staden präglats av historien märks, då de har mycket av det gamla kvar. Men också mycket nytt och modernt :) staden har en charm, och det märktes liksom inte att man var i Tysklands största stad många gånger. Folk var vänliga, och det fanns stort utbud av barer, restauranger, caféer och butiker. Och jag tror nog det finns något till alla.

Jag hoppas innerligt att jag återkommer, om så bara en snabbis dit igen! Underbara stad beskriver Berlin perfekt!

Auf wiedersehen!






Rhodosresa bokad, 15-22 aug 2010

Den 15 aug kl 07.45 sätter sig jag och Freddan oss på ett plan ner till Grekland, och ön Rhodos. Där ska vi bo i staden Pefkos och fyndigt nog heter hotellet Pefkos View (finns i Vings utbud).
Där nere ska vi under en veckas tid njuta av sol och bad, grekisk mat, ett par kalla mythos och en och annan cosmopolitan & mojito!

Jag återkommer med berättelse och bilder när vi kommer tillbaka!

καλή αντάμωση! στο επανιδείν! (På återseende skriver på grekiska!)

   

 



Berlin-resa i februari =)

 

Den 23-26 februari är en resa till tyska huvudstaden inbokat tillsammans med min kompis Matilda. Ska bli jätteroligt och
åka dit, då varken jag eller Matilda varit där förrut. Spännande värre! ;)
Ska bla försöka komma iväg och se det som är kvar av Berlinmuren, Brandenburg Tor (den stora bilden) + Checkpoint Charlie (gränslinjen mellan öst- och västtyskland).
Det här blir min 8 huvudstad jag besöker. Men har varit i Tyskland förrut, i bla Kiel och Lübeck :)
Skriver en trevlig review + bilder!

Auf Wiedersehen!

   





Paris, sommaren '03

Även detta inlägg kommer bli bild + bildförklaring (och ev. lite till sen om jag kommer ihåg!)

 Precis som de andra gånger jag åkt till Paris åkte vi även buss denna gång. Här sitter jag & Jonas på bussen och försöker roa oss själva med diverse saker, tex; lyssna på musik och läsa Eva&Adam-böcker ;-).

Eftersom vi åkte buss mycket och länge var vi tvugna ibland och ta paus. För man orkar verkligen inte sitta stilla hur länge som helst. Här ser ni 3/6 av resesällskapet. Det är jag, Sebastian och Jonas. Visst ser vi coola ut? ;-) Jag tror jag är typ 13 år eller liknande där.

 Här har vi mamma, Sebastian och pappa på vår rast :-).

 Här har vi nog precis anlänt till Paris (eller liknande). Sitter på ett de MÅNGA caféerna och tar oss något kallt och dricka i värmen.

 Här är nog en av de första dagarna. Står på marken och beundrar Eiffeltornet. Det är Jonas, pappa, jag och Jimmy.

 Eiffeltornet :-).

 Här står jag längst uppe i Eiffeltornet (är pappa som tar kortet.). Det var bara vi två som vågade ge oss på utmaningen att åka upp och se allt från toppen. 300 meter upp! En bedrift utan dess like ;-).

 Här ser ni en del utav Seine, sett från toppen av Eiffeltornet. Otroligt fint och se!

 Nu brinner det i toppen av Le tour Eiffel! Ingen fara dock. Var en elledning som brustit i toppen, och ingen kom till skada. Pappa och jag var påväg ner när det började brinna (och mamma fick leka lite hjälte och meddela vaktpersonalen.) 2 min efter att pappa och jag kommit ner ringer dom från Sverige och frågar om vi mår bra. Så fort går det ut på nyheterna när något liknande händer.

 Tre turister gör sitt premiärbesök på Louvren. Vi såg en massa fina tavlor. Och ja, vi såg henne - Mona Lisa. Hon är JÄTTELITEN. Sen såg vi såklart massa annat roligt!

 Paus behövs när man gått runt och sett en massa tavlor och skulpturer och annat fint.

 Louvrens glaspyramid som ni säkert känner igen om ni sett Da Vinci - koden.

 På den här bilden ser vi ut som om vi har värsta presskonferensen och blir fotade från alla möjliga olika håll;-P

 Staty från den egyptiska delen av Louvren.

 Här står 5 av 6 resenärer (mamma, Jonas, jag, Sebastian och Jimmy) utanför Notre Dame-katedralen.

 Ett av de många otroligt fina fönster som Notre Dame har. Jag läste i en bok om kulturskatter nyligen och i den stod det något om att Notre Dame är tillägnad den heliga skrud som Jungfru Maria bar när Jesus föddes. Jag kan faktiskt tänka mig att kyrkan har något med Jungfrun Maria och göra, då det hon finns avbildad i både fönstren och som statyer. Och om man översätter kyrkans namn heter den ju "Vår dam" eller "Vår fru". Så det där med Jungfru Maria kan ju faktiskt stämma!

 "Den okände soldatens grav" som ligger i triumfbågen är ett monument sen första världskriget.

 Här sitter vi och äter på huvudgatan Champs Elyssé. Komiskt att mitt bland alla dyra affärer som Dior, Gucci och Versace, ligger - MCDONALDS! ;-) Så där är vi och sitter och äter..

 Jonas och jag utanför ingången till Disneyland. Jonas ser dock inte lika road ut som jag ;-)

 Här åker jag, Jonas och Sebastian tekoppen. Och jag lovar, ALLA hade sånna där gula regnskydd, för regnet började helt plötsligt bara ööööösa ner!

Jag måste bara säga att jag måste gillat den där vita kepsen, för jag har banne mig på mig den på nästan varje kort! haha..
Ni har fått ta del av de flesta ställen vi var på. Dock har vi ju inget direkt kort på Triumfbågen. Men vi såg den, och var uppe i toppen på det.

Paris är nog min absoluta favoritstad. Det finns allt. Gammalt som nytt, and I love it! Jag har varit där 3 gånger och jag tror att de kommer bli minst 3 gånger till!


Au revoir !



Italien, sommaren 2000

Alla vet ju att minnet är bra men kort. Jag vet personligen att jag tillhör den delen av befolkningen också, som har ett minne, som är bra i vissa lägen, men glömmer ganska fort.
Något som är till hjälp för minnet är såklart anteckningar, men även bilder.
Ni undrar säkert varför jag sitter och tramsar här med prat om minnet osv osv.. men det är så att jag minns inte mycket i detalj om min resa till Italien år 2000 (som faktiskt var min första flygresa!). Därför har jag tänkt att lägga in en massa bilder, och sedan helt enkelt förklara vad som är på bilderna. Då kanske ni får ett hum om vad jag var med om under den där veckan i Italien :).

OK, let's begin:

 Här sitter 3/4 av resesällskapet. Jag, x-tra mormor Birgit och morfar. Vi sitter på Landvetter flygplats och väntar på att få åka till Bahia Domizia (stavning ?) där vi skulle semestra i en vecka. Kortet jag håller upp skickade jag till pappa & Nellie (som då levde.). Det är tre katter på, därför valde jag och skicka det.

 Vår första morgon i bungalown i Bahia Domizia. Stället vi bodde på var nån slags resort med massa små hus, och en gemensam pool vid receptionanläggningen, där det även fanns restaurang, minimarket osv.

 Vi skaffade oss även ett litet husdjur - En liten ödla som knappt syns på bilden. Ser ni den?

 Bea 10 år hänger på stranden i Bahia Domizia.

 Här är jag i vattnet. På den tiden var jag mest hela tiden i vattnet, till skillnad mot nu, då jag hellre steker i en solstol med en bra bok.

 En av dagarna följde mamma och jag med på en utflykt. Denna utflykt var något alldeles speciellt. Det var en resa till Rom! Så på bilden befinner vi oss i Rom, och vår guide berätter om obelisken med elefanten på. Det är en obelisk som finns vid torget Piazza della Minerva (beläget bakom Pantheon) och restes av Bernini 1665. (Infon har jag hittat på webben).
Jag kommer inte riktigt ihåg vad guiden sa att obelisken stod för, men jag vet att placeringen var viktig. Att han är vänd med baken åt ett hål av en viss anledning. Får kolla upp och återkomma med de senare!

 Här står jag framför en av Roms många fontäner. Dock vet jag inte vilken. (Men ni kanske iallafall har märkt vart vi åt innan vi tog bilden ;-P.)

 Här är en av fontänerna.

 Här sitter jag, och har nog precis kastat pengar i Fontana di Trevi :-).

 Här har ni katolicmens främsta kyrka, och är beläget i putteluttesamhället Vatikanstaten. Ja, ni har gissat rätt. Det är Peterkyrkan. Byggdes av Bramante, som sedan efterträddes av Rafael. (Ni kanske känner igen något/-ra namn?).
Michelangelo blev utnämnd till chefsarkitekt, och mellan 1508 och 1512 arbetade han med takmålningarna i sixtinska kapellet (där konklaven går av stapeln när ny påve ska väljas.)

 Här är vi och massa andra påväg in i Peterkyrkan. Just detta år (2000), var det ett speciellt jubileum som varade vart 25:e år, och då öppnade dom inte den vanliga porten utan fyra andra dörrar. Lite småhäftigt att just det året vi är där och kollar inträffar detta :-).

 Inuti Peterkyrkan.

 Också inuti Peterkyrkan. Visst är det fint?

 Sista bilden föreställer mig utanför Pantheon. Pantheon var ett tempel för de gamla romerska gudarna, men är även begravningskyrka för många kungar och även för målaren Rafael.

Förutom det som hände på bilderna har jag sett Colloseum och suttit i Spanska trappan, (hittade dock tyvärr inga bilder på detta! Sorry :-( )

Min resa till Italien och speciellt utflykten till Rom var verkligen roliga. Även om jag som tioåring inte var riktigt lika intresserad av historia, religion och kultur som jag är idag, var det endå häftigt och se allt som jag faktiskt har sett. Jag hoppas och tror att jag någon gång, inom en snar framtid åker tillbaka till Italien, och speciellt då till Rom för att se och uppleva alla dessa saker jag tidigare gjort. Och denna gången kanske det är roligare och titta i Peterkyrkan och Pantheon än va det var för 10 år sedan.

Jag rekomenderar VARMT att åka till Rom om man har en lite gnutta intresse av forntida (och kanske nutida?) kultur!

Ciao!



Resa till Kiel, Tyskland, 30 dec '09 - 1 jan '10

Jag brukar försöka och komma iväg på en resa varje år, eftersom det är ett av mina största intressen. Och bara för att dra ut på det extra drar jag mig utanför Sveriges gränser de 2 sista dagarna som är kvar på det här året!
Jag, Fredrik, Mamma och pappa ska åka på en kryssning till Kiel i Tyskland över nyår. Ska bli roligt :)

Återkommer med en smaskig review när jag är tillbaka !

   

 






Helsingforsresan 07



Nu ska jag med ännu en gång med förfinade ord beskriva en av de många kryssningsresorna jag varit på. Denna gång ska ni få följa med när vi lämnade Stockholms hamn och for till vårt grannland Finland, och dess huvudstad Helsingfors (eller Helsinki som den heter på finska och engelska.). Vår resa började onsdagen den 8 augusti med bussresa upp till Stockholm, där vi fick gå ombord på båten. Mamma som hade åkt den här båten tidigare berättade hur fin och lyxig den här färjan var, men vi som var vana med Tysklandsfärjan till Kiel hade inte höga förväntingar. Men mormin hade rätt kan jag lova, färjan var otroligt fin! Lyxig, med glashissar och allt vad man kan tänka sig.
Och som man brukar hamnade jag o Fredrik på alla båtens barer och det shoppades en del i tax-freen också, kan jag lova.
Jag har inte mycket minnen av den här resan i detalj, och tyvärr har jag inte skrivit om den nån annanstans, därför kommer det bli en förkortad version.
På onsdagen när vi installerat oss så gick vi 4 (jag, Fredrik, mamma & pappa) upp och satte oss vid baren på däck.

 Här ser ni pappa stå i kö vid "baren" för att köpa förfriskningar.

På torsdagen den 9 aug anlände vi till Helsingfors, och under den dagen gick vi på stan och shoppade en del, besökte även en kyrka och en del caféer och barer i stan.

Nu är minnet slut och även denna kortversion av Helsingforsresan, så nu ska ni få lite bilder :

  

  




Våran resa till Tallinn, 5-7 dec o8.

Nu tänkte jag ta mig tid och berätta om den roliga resa Fredrik & jag + massa andra var med om i början av december förra året. Det handlar ju såklart om resan till Tallinn.
Jag hade länge sett fram emot att få åka båt igen ( vi åker faktiskt på ganska många kryssningar ), och att få besöka ännu en huvudstad. Att det var billigt att shoppa både det ena och det andra hade vi fått klart för oss, och det gjorde ju inte att man såg mindre fram emot resan.

Vår resa startade fredagen den 5 december, kl 10.30 på Karlskoga Busstation. Där blev vi upphämtade för vår färd mot vår kungliga huvudstad Stockholm och frihamnen där vår båt skulle avgå senare samma kväll. Ombord på bussen taggade Fredrik och jag med öl och cider, och jag var snäll och gav Lena 2 stycken också, eftersom Christian hade öl, så kunde ju hon inte sitta ensam utan och dricka :P hehe. Påvägen stannade vi i Arboga och fikade. Jag tog en chokladboll och mineralvatten. Jag gillade det skarpt! Efter fikapausen var det dags att fara vidare.
När vi äntligen kom fram till Stockholm och frihamnen, slog vi oss ner på terminalen och inhandlade diverse goda alkoholdrycker och även några beställde in mat. Jag beställde en god men lite salt variant av gulaschsoppa. Men den smakade och mättade! Fick även smaka på Emma & Tobbes goda godis :)
När vi väl kom ombord på båten, gick var och en in till sin hytt för att få fixa sig i ordning för kvällen. Vi ungdomar ( jag, Fredrik, Christian, Lena, Emma och Tobbe ) började med att slösa våra pengar i taxfreen. Jag, Emma och Lena köpte oss varsit fyrpack Kopparbergs skogsbärscider ( som jag inte tyckte var någon höjdare! ). Och dom hade även leg.kontroll i kassan, men vilken ålder får man handla? Jag var 19 och fick handla, är det 18 eller? Lena som hade glömt sitt leg slängde över sina cider till min del av rullbandet, och hon i kassan accepterade tydligen det, då hon inte sa ett ljud om det ;)  

Senare drog vi 6, plus min pappa, Christians föräldrar, Lenas pappa och Sune som också var med till ett snabbmatsställe ombord som vi hört skulle vara bra. De skulle ha hamburgare, pizzaslice o allt möjligt. Jag åt ingen mat, utan köpte mig en muffins som var torrare än sahara öknen. De andra köpte sig kokta hamburgare med morotssallad på. Slutsatsen av den måltiden var: ej godkänd.
Efter maten gick Lena och Christian in till sig, medan Fredrik, jag, Emma och Tobbe drog vidare till baren för och köpa diverse drycker. Jag som är såld under Cosmopolitan tog givet en sådan!   ( bilden visar inte en cosmo! )

Efter ett tag när vi alla fått i oss lite av livets goda drycker, fick Emma & jag för oss att vi skulle sjunga karaoke, så vi bestämde oss för att lämna in en lapp. Men det tog en sån jävla lång tid, så vi sa "Kommer inte vi nästa, så går vi!". Vad tror ni händer? Jo, våran lapp kommer upp nästa! Det är nästan så man tror på ödet.
Vi tog iallafall mod till oss o gick upp på "podiet" och sjöng Total Eclipse of the heart med Bonnie Tyler. Och publiken var med oss kan jag lova. Vi var bra! Kanske hade vi talangen eller så va alla helt enkelt för fulla ;) vad tror ni?


Efter vår succé vid karaokemaskinen drog vi till aluminumdiscot, och där blev det ännu en cosmo. Sen vid 2 var det dags och gå hem och lägga sig för och orka gå i Tallinn dan efter.

På morgonen gick Fredrik och jag o käka frukost, vilket inte var nån jättehit, men endå. Vid 11 nånting drog vi 12 som åkte tillsammans in till Tallinn. Vårt första stopp var en irlänsk pub. Minns inte vad den hette, men jag tyckte den var ganska mysig. Jag vill åka till Irland och sitta på en riktig pub så! :)
Jag o Fredrik tog iallafall en varsin cola, och väntade på Christian, Lena, Emma och Tobbe som var på donken och käkade. Sedan gick vi sex vidare för och kolla runt tillsammans med Lenas pappa och Sune. Vi gick runt ibland små gatorna och gick in i små affärer, var även inne i en av de här rysk-ortodoxa-moskéerna. Inuti var allting gjort av guld, och det var jättevackert!
Sedan vid 14 bestämde vi med de andra att vi skulle äta på ett ställe som hette Old Hansa, någon restaurang som hade medeltidstema och som vi fått tips om att det var bra mat! Placet var mysigt, dessvärre var den måltiden vi fick också medeltidisk, och att lägga 250 spänn på det var onödigt. Det var en av tolv stycken som tyckte det var gott. Det enda jag gillade var nått slags revbenspjäll. När vi ätit hade vi lite bråttom för vi skulle hinna gå in och handla på ett ställe där dom hade billig alkohol, och det var billigt kan jag lova. Jag som är en riktigt cidermänniska köpte olika bacardis, smirnoff och någon inhemsk alkopop för 12 kr styck. Och de hade sorter som inte fanns hemma. Jag köpte dessa bacardisorter; Lime ( finns hemma ), Watermelon ( finns också hemma ), Orange, Lemon, Raspberry och Pineapple ( trorja ).
Sedan bar det av tillbaka till båten, där vi bestämt oss för att äta båtens julbord. Detta va heller ingen stor hit, men lite fick man ju i sig iallafall.

     
 

Som avslutning lite bilder från resan;

  

  




Lloret de Mar, Spanien, o4

Ja, då var det dags igen för mig att ta mig i kragen och skriva ett par ord om ännu en resa. Det är ju faktiskt det som min reseblogg är till för.
Min nästa historia, kommer handla om en resa som utspelade sig för 5 år sedan. Det var då jag, mor, morbror Jimmy och kusin Sebastian tog oss en bussresa och for ner till Spanien och Costa brava-kusten ( Lloret de Mar är staden vi åkte till )

Jag, mamma och pappa hade tillsammans med min faster Christina och hennes man Ingolf varit nere i Lloret de Mar, 7 år tidigare ( alltså 1997 ), och det var då min första utlandsresa till ett varmt land. Och nu tyckte vi att det var dags att besöka denna underbara plats så hade så många minnen ifrån.

Jag har inte så jättemycket koll, eftersom det som sagt är 5 år sedan detta skedde, men jag har för mig att vi åkte i slutet av juli-början på augusti, och skulle vara borta 10 dagar. Man har 7 dagar nere i själva Spanien, då det tar 1,5 dygn åt vardera håll! Resan dit gick som den skulle, vi stannade och fikade på vägen om vi brukar ( tror vi är i Belgien eller Holland och har paus på den stora bilden ).

Väl nere i Spanien blev vi incheckade på vårat hotell som hette Florida. Jättefint hotell, med en mysig restaurang och storbilds-TV. Jag hamnade faktiskt framför den en dag och kollade på sumobrottning. Varför vet jag inte. Men det kan ju vara kul och se hur sumobrottning är också! ;)

Dagarna förflöt, och vi spenderade mycket tid vid stranden, då Sebastian aldrig varit på solsemester förrut. Och han är en såndär som bara älskar att vara i vattnet. Och 2004 var han ju bara 9 år gammal så!
Vi gjorde en dag en promenadutflykt då vi fick för oss att vi skulle gå och leta efter det hotell vi bott på, 7 år tidigare - Surf Mar. Och visst hittade vi det, bara att det låg på andra sidan stan.

Jobbigt och gå kan jag lova!

Så här pigg så jag ut efter halva vägen --->

Som sagt hängde vi ju mest på stranden eller i poolen, men 2 dagar aktiverade vi oss faktiskt för sport. En eftermiddag spelade vi minigolf tvärs över gatan:
  

 

Och en dag spelade vi bowling:
 

Och jag kom 2a. Min morbror Jimmy vann. Får väl skylla på att han är gammal bowlingspelare!


Nu är tyvärr minnet slut, och jag inte har så mycker mer och berätta, så måste jag som vanligt säga att jag har varit väldigt nöjd med den här resan - precis som alla dom andra! Jag tycker om och resa, därför ser jag alltid från den positiva vinkeln när jag är utanför Sveriges gränser. Men jag rekomenderar varmt att åka med Resemakar'n som var vårat bussbolag och jag rekommenderar STARKT att åka till Lloret de Mar och Costa Brava kusten om man hellre stannar på fastlandet och inte vill dra till Mallorca eller någon Kanarieö:)

Nej, som pricken över i:et , bilder ( as usual ;) ):


( här blir Sebastian karikatyr avmålad. Det blev även jag, och det blev jättefin :D )

  

  

 




Kreta 'o5

Nu känner jag att det är dags för mig och ännu en gång försöka dra mig till minnes och berätta om en av de fantastiska resorna jag varit med. Denna gång handlar berättelsen om en Kreta-vistelse mellan 6 och 13 augusti 2005, då jag, Anna och mamma tog oss en ospecificerad resa till denna antika grek-ö.

Vår resa började lördagen den 6 augusti. På vägen till Karlstad, där vi skulle åka ifrån besökte vi min låtsasmorfar Kenth (RIP) för att berätta att vi skulle åka till Kreta och allt det där. Han tyckte det var trevligt att vi kom och tog en fika med honom. Sedan var vi tvugna att bege oss vidare till Karlstad och flygplatsen. Väl framme vid flygplatsen checkade vi in vårat bagage och fick se till vår förskräckelse att mitt pass hade gått ut två månader tidigare! "Vad gör man nu?" tänkte vi. Men vi gick iallafall fram till receptionen och frågade vad vi skulle ta oss till. Receptionisten svarade att hon trodde att vi inte behövde oroa oss, då Grekland är ett EU-land och att dom inte har så allvarliga passkontroller där, utan de kollar mest att man har ett pass och att det är du på bilden. Lättade gick vi bort till caféet för att köpa oss något att äta medan vi väntade, sedan gick vi upp på övervåningen och väntade.
Någon gång på eftermiddagen ( tror runt 14-15, minns inte så noga! ) var det dags att gå ombord flyget som skulle ta oss till Kreta. Det roliga med resan var att Anna flög för första gången :) Det var lite spännande att hon var med och fick göra det för första gången när jag var med!

Väl nere på Kreta fick vi reda på att vi skulle bo i staden Rethymnon och bo på hotellet Galeros ( lägenhetshotell ). Och som transfer fick vi åka taxi! Det kändes lite lyxigt att vi fick privatskjuts ;)
När vi kom fram till Galeros fick vi en positiv överraskning att hotellet var så fint! Det negativa var att det var 400 meter till havet, och ingen pool. Men man kan inte räkna med för mkt när man åker ospecat!

Våra dagar förflöt ganska bra, även fast både anna och jag saknade våra boyfriends hemma i Sverige. Dessvärre hade jag fått med mig en urinvägsinfektion hemmifrån, som blommade ut där nere. Och det är lätt och förstå, bakterier trivs i fuktig miljö, och blöta badkläder är paradiset för dom. För att göra nånting åt detta tog vi oss till ett apotek och jag fick medicin. Dessvärre visade det sig när jag kom hem till Sverige att det var diarreé medicin jag fått. Konstigt då att den inte hjälpte ;P

När vi inte hängde på stranden, hängde jag och Anna på ett internetcafé tvärs över gatan tillsammans med massa grekiska killar som spelade CS & WoW.

Även fast jag olyckligt blev sjuk där nere, och att saknade den efter Fredrik var stor, hade vi ändå en lyckad resa till gudarnas förlovade land - Grekland ( citat av Edwin Eriksson i full frys ). Jag kan säga att Grekland är nog endå mitt favoritställe ever! :) så dit blir det och åka tillbaka till , snart förhoppningsvis!


Som avslutning får ni några bilder från vår semester;

  




Paris, nyår 06/07

Eftersom detta är min reseblogg och det är tanken att jag ska försöka och berätta om alla roliga resor jag varit med om, tänkte jag berätta om våran ( jag, Fredrik, mamma & pappa ) trip till städernas stad Paris över nyårshelgen 2006-2007.
Vår resa började den 29 december, och precis som vilken bussresa som helst är det oerhört påfrestande att sitta i en buss tillsammans med okända människor i 1 och ett halvt dygn. Men jag som är en van bussresenär tyckte endå att resan var okej. Vi hade ju endå bokat sovplatser på bussen som tur var.
Den 30 december var vi äntligen framme i Paris. Anlände vid nio-snåret, och bussen tog med oss på en rundtur i staden för att en snabbis få se de stora sevärdheterna som Notre Dame-katedralen och Eiffeltornet
                                                                                                                                        
Sedan vid två fick vi lämna in årat bagage på hotellet, men fick inte checka in förren klockan fyra. Trötta som vi var, och sugna på en varm dusch efter den långa resan fick bita i det sura äpplet och göra nånting så dessa två timmar skulle gå lite fortare. Den som varit i Paris vet att det är en stad med många caféer, så vi tog oss en promenad och besökte en av dessa många fik. Jag som var lite småhungrig beställde in pannkakor med glass och en cola till detta. När våran fikapaus hade gått till ända tog vi oss en ögon-shoppingtur för tiden skulle gå lite fortare så vi äntligen fick komma in på rummet.
Och när vi kom fram till hotellet igen, fick vi äntligen checka in. Vi fyra bodde alla på högsta våningen, och mamma lät mig välja rum först. Jag valde utan att ha sett rummen, det rum med roligast nyckel. Till vårt förtret var detta rum det värsta jag någonsin varit med om. Ingen värme ( och detta var i slutet av december så det var kallt! ), möggel på väggarna, och om inte det räckte med otur fungerade våran dusch knappt. Jag kan säga att jag var inne och lånade mamma och pappas dusch för att det inte räckte med varmvatten både till mig och Fredrik.
Till på köpet hade vi hissmotorn inmonterad i väggen,  så vi hörde så fort någon åkte hiss. Detta gjorde att vi hade det minsta rummet på hela hotellet! Rummen på de andra våningarna som hade vår position var dom största. Extremt förargligt vill jag lova!
 
När vi väl  var klara med att leta fel och duschat färdigt tog vi oss en tur upp till Sacre Coeur, kyrkan som ligger i stadsdelen Monmartre, mer känt som konstnärskvarteren i Paris. Vi hade turen och ha vårat hotell liggandes i samma område som detta. Alltså bodde vi i Monmartre. Efter att ha gått in i kyrkan och beundrat den underbara arkitekturen bestämde vi oss för att gå och äta middag på en restaurang. Till förrätt tog jag mig en sallad, varmrätten bestod av kyckling, som dessvärre var röd, så jag åt inte mkt av den, och till efterrätt blev det choklad och jordgubbsglass, som passade mig perfekt i smaken! Efter detta begav vi oss hem till vårt kalla hotellrum för att försöka sova en blund eller två, vilket Fredrik och jag hade svårt med, för att det var så kallt.

Dagen efter, alltså nyårsafton hade vi tänkt oss att gå runt och se alla sevärdheter som Paris har att erbjuda oss turister. Vårt första stopp blev Louvren, där vi såg de mest underbara konstverk en människa kan skåda. Såg även Mona Lisa. För den som inte vet är hon mycket mycket mindre än vad man egentligen tror. Det var en som försökte ta kort på henne, med honom tog vakten hand om direkt. Tror i mitt stilla sinne att den här mannen egentligen inte var ute efter och skäla henne eller liknande, utan bara var en helt vanlig turist som ville ta med sig ett minne hem ifrån sitt besök på Louvren. Vår andra anhalt blev Notre Dame, som vi dagen innan hade åkt förbi med bussen. Vi gick självklart in i denna underbara kyrka för att beundra allt det vackra som faktiskt ryms i denna helgedom. Fönstren är ett underverk i sig. 
                                                                                                                  
                                                 
Vår sista destination för dagen var det som betraktas som ett av de 100 underverken i världen enligt en bok vi har hemma. Det är 300 meter högt och gjort av rostfritt stål. Jag tror säkerligen att ni  vet att jag pratar om Eiffeltornet eller Le tour Eiffel som det heter på franska. Dessvärre var köerna för långa att vakterna tom fick säga till oss att vi inte ens fick ställa oss i kö. För min del kvittar det, eftersom jag redan sett Paris ifrån toppen ( och tom sett Eiffeltornet brinna, sommaren 03 ), men för Fredriks skull som var där för första gången skulle få se hur liten staden ser ut från 300 meter höjd. 

Efter det sorglig beskedet om att endast få se tornet från marken tog vi métron ( franska tunnelbanan ) tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning inför kvällens firande. Kvällen blev dock ingen hit som vi hoppats på. Vi som inte varit tillräckligt smarta för att boka bord på en restaurang fick stå på självaste nyårsafton med halvsjaskiga mcdonaldshamburgare och ingen skumpa på huvudgatan Champs Elyssée tillsammans med 22000 andra. Det gjorde inte saken bättre att jag mådde dåligt. Eftersom champs elyssée besöket inte vart så lyckat tog vi tunnelbanan tillbaka till monmartre och gick upp till sacre coeur för att se när dom sköt fyrverkerier. Dessvärre var det inte ett sånt jättespektakel då himlen inte var så mörk som den ska va på nyår. Vi ringde iallafall morfar och Birgit och önskade gott  nytt år när vi stod däruppe bland allt sprakande.
När raketerna var skötna, och det nya året 2007 hade tagit sin början, gick vi fyra mindre hoppfulla svenska turister i storstan ner till ett mysigt café för att beställa något gott att dricka. Mamma, pappa och Fredrik beställde Heiniken,
 medan jag drack av mina nya favoritdryck - varm choklad.
Jag ringde även hem till AnnaPanna Hellkvist för att önska henne ett gott nytt år och sa att vi skulle ses när jag kommit hem. Det tog några minuter för min smått berusade vän att fatta att jag inte var hemma i kära degerfors, utan satt ute på ett café i Paris ;) Jag minns fortfarande hur roligt de lät när hon sa: "Ja, vi kan väl ses nån dag... Amen just de, du är ju i Paris!!!".
När vi blivit klara med våra drycker tog vi oss en promenad hem till vårat hotell igen, för och hoppas att nästa dag skulle bli något bättre än denna.

Dagen efter nyårsafton, alltså nyårsdagen begav vi oss till barnparadiset Disneyland. Men hur gammal man än bliver, växer man aldrig ifrån Disneyland!
Det var mycket folk, men att gå bland alla stånd och mysiga affärer när det låg lite snö på marken som tindrade gjorde det ännu mysigare. Och den som känner mig väl vet att jag är barnsligt förtjust i att åka karusell, och speciellt spökhus och berg-och-dal-banor, så den som varit på disneyland paris, eller läst om attraktionerna vet att Space Mountain ( den häftigaste rollercostern ever! ) och Phantom Manor ( spökhuset ) var ett givet val.
Dagen blev toppen och hann till och med och se disneyprinsessorna Vinterparad!
På kvällen som var vår sista bestämde vi oss för att inte gå så långt utan hålla oss till vårat kvarter. På en snedgata en bit ifrån hotellet hittade vi ett mysigt krypin, som hade något erbjudande med 3 rättersmiddag för ca 200 svenska kronor, och maten var fantastiskt god. Jag har aldrig i mitt liv ätit en så god grönsakssoppa som där! Så nyårsdagen får 5 av 5, för att vi hade en toppen dag på disneyland och avslutade den med riktigt god mat.

Den 2 januari bar det av hem till Sverige igen, och den 3 januari var vi hemma i Degerfors.

Jag rekommenderar varmt den som vill kombinera storstadsliv med lite kultur som alla känner till borde passa på att åka till Paris. Att åka buss kan vara jobbigt, men du ser mkt på vägen som kan vara intressant. Vi åkte med resemakar'n och själva bussbolaget var inget fel, det var bara vårat hotellrum som sög nånting. Men annars är Paris ett minne för livet :) Jag har varit där 3 gånger och kommer åka dit minst 3 gånger till innan jag dör.

Som pricken över i:et, BILDER !! ;)

   
   




Sunny Beach, Bulgarien, 08

Ja, nu är det dags o berätta om den mytomspunna skolresan till Sunny Beach, Bulgarien :) Började med att åka från degerfors vid halv 12 i Lollos räserbettan ;D jag, lollo & anna :) sjöng o sjoade hela vägen upp, och det gick riktigt riktigt fort upp dit :) vare framme på arlanda vid 2, och då var vi tvunga och vänta 2 timmar för o checka in, och 2 h till efter det för att gå på planet som skulle lyfta 06.00. Men vi satte oss på ett café och fikade.
Här är fetar-annas fetar-muffins;

Efter fikan gick åkte vi med rulltrappan upp till våningen över, där vänthallarna var. Och vi satt och satt och satt och satt, träffade en kvinna från dubai (trorja). Pratade lite med henne om allt mellan himmel och jord, och äntligen blev klockan 5, så vi fick gå på planet som skulle föra oss vidare till det mytomspunna partyparadiset Sunny Beach. Redan på flygplatsen hade vi träffat Ledarskapsklassen, men när vi gått på planet visade det sig att vi satt i samma del som dom. På planet hamnade iallafall Lollo och jag brevid varann, och Anna, Jenny och AK hamnade på andra sidan. Det negativa med våra sittplatser ( Lollos o min ) var att vi hade en vägg mitt framför oss, och det fina utsikten vi hade från fönstret var ena vingen. Vi blev även lite sura på att dom inte visade någon film. Flygvärdinnorna sa att det berodde på att flygresan var för kort ( 2 o ½ timme ). Personligen tyckte jag inte att det var särskilt kort tid, men man orkar inte streta emot!
När vi väl kom ner till sunny beach började vi bli lite oroliga, som man alltid blir, "tänk om min resväska inte kommer?" och liknande. Men vi fick vårat bagage och gick ombord på bussen som skulle ta oss till vårt hotell.
Resan från Burgas till Sunny Beach ( eller vårat hotell låg mellan Sunny Beach och Nessebar ) tog ca 2 timmar, och när vi kom fram var vi ett par trött resenärer som nyss påbörjat sin studentresesemester.
Synen av vårt hotell utifrån var inte särskilt imponerande, men både jag, Lollo och Anna blev alla tre väldigt chockade när vi klev in i vår lägenhet, som var helt fantastiskt fräsch, och vi tänkte "Här kommer vi och trivas!". Och det gjorde vi. Vi trivdes jättebra i våran lägenhet. Vi satt på balkongen varje kväll och drack våra bacardis, vi försökte koka nudelsoppa hela veckan, och vi låg precis framför vår markterass och solade framför den svalkande poolen.
En av dagarna tyckte vi att det var dags att besöka det stora blå - Svarta havet. God mat vid havsrestaurangen och ett varmt hav gjorde dagen bra, dessvärre blåste det, och gjorde dagen lite mindre bra.
Eftersom det nästan är 1 år sedan vi var där, har jag dåligt minne vad det gäller detaljer, men jag kan berätta att vi var i Sunny Beach 2 gånger och Nessebar en. Vi, eller rättare sagt jag pajade ett glas, och sammanlagt drack vi 3 bruds 77 flaskor av diverse olika alkoholhaltiga drycker.

Även om Sunny beach inte var mitt favoritresemål är jag väldigt nöjd med min vecka ändå! Jag fick det jag kom för - semester och lugn & ro ! Och lugnt, det kan jag lova att vi tog det!

Tack bruds för en bra resa, jag diggade den väldigt, och hoppas på fler sånna i framtiden :)

Som sagt var inte Sunny Beach och Bulgarien ett toppen ställe, men jag känner att det är ett såpass nytt turistställe att det är i utveckling, och jag återvänder gärna om sådär 10 år och ser den förändringen, för jag vet att den kommer och ske! Det märktes tydligt att bulgarierna håller på och bygga upp ett semesterparadis, och jag tror dom kommer och lyckas! Kanske inte nu, men i framtiden.
Men känner ni ändå att ni vill åka till sunny beach tycker jag att ni ska bo på Sunny Holiday Apartments, där vi bodde. Ett toppenhotell med allt man behövde och lite till. Det är apollo som har det i sitt sortiment, och jag rekomenderar dom vart som researrangörer ! :)

Nu som grädden på moset, bilder !
  

  

  

  

 


Tallinn, Estland, 5-7 dec 08

Japp, 5 december åker vi med en sån här båt till Tallinn, Freddis och jag + mamma & pappa och massa fler ! :) det ska bli riktigt kul, och det blir min sjunde huvudstad jag besöker i mitt 19 åriga liv :D däni! ;) jag har varit i Stockholm, såklart! Paris, London, Rom, Helsingfors och Amsterdam :) ska bli så jävla roligt o åka mysig båt, dricka drinkar och shoppa taxfree ;) och vi blir ett riktigt stort gäng ;) härligt!

Jag hoppas ni oxå har ngt trevligt o se fram emot ! :)

Bon voyage !

  

 


Alanya, Turkiet, 06

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev något i min reseblogg. Men nu har jag bestämt mig iallafall för och skriva om mina första turkiet resa :) det begavs sig då till alanya, turkiet, 2 augusti 2006, för 2 veckors sol och bad :D
Började resan med att hamna på örebro flygplats :) jag, fredrik och pappa åkte med min faster katarina dit :) på flygplatsen träffade vi Verner och Robert Piepenburg (Beccas pappa och bror), och dom skulle oxå till alanya, dock bodde dom på ett annat hotell, men vi träffades faktiskt på stranden 1 eller 2 dagar ;p hehe..
Kan dock inte i detalj berätta om varje dag, men vi spenderade den mesta tiden på stranden eller vid poolen ;) 3 dagar var det så stormigt , så då fick vi inte bada i havet, var svart flagg tom :S men vi tog våran pool istället ;D
en av de första dagarna åkte vi på hamam (turkiskt bad) och fick massage och skrubbning :) underbart skönt kan jag säga ! så åkte ni till turkiet, gå på hamam!! :) det är värt varenda spänn! dock är man kittlig under fötterna, som jag är kan de va lite jobbigt när dom ger en fotmassage, de kittlades ngt enormt ;P en annan dag åkte vi på båtresa, som dom flesta gör i turkiet :) och det var helt underbart fint ute på havet. Dock blev jag sjösjuk, men efter ett mål mat (som var spaghetti och kyckling), så mådde jag mkt bättre :D dock fick vi inte se ngra delfiner eller sköldpaddor, de hade jag velat sett. Men man får se det positiva i det hela. På dom 2 veckorna blev jag iaf brunare än vad elin blev på hela sommarn ;) och snacka om att jag skröt så fort hon var i närheter ;) hehe..

nej, men det var en helt underbar resa måste jag säga! :) att det kmr dröja ngra år innan jag drar till Alanya, det kan jag säga. Andra ställen i turkiet får besök av mig först :) men alanya, i will come back.

På min trevliga resa hade jag med mig Fredrik, mina föräldrar, min morbror Jimmy o min kusin Sebastian :) och vi bodde på hotellet Naula Tac och det var ett helbra hotell. Och vi reste med Fritidsresor. och jag rekomenderar varmt både hotellet och flygbolaget ! :)

Hasta la vista !

Nu lite bilder;

  

  
 




Alanya, Turkiet, 07

Ja, varför inte börja denna underbara reseblogg med en av de bästa resorna jag varit på i hela mitt liv ? :)
Det var när Fredrik och jag var själva i Alanya, Turkiet 26 oktober-3 november 2007. Vi åkte en kall oktoberkväll ifrån Västerås flygplats. Minns inte riktigt tiden, men de var kväll iallafall. Mamma & pappa skjussade upp oss dit, Fredrik och jag drack gott i bilen upp så att vi riktigt kunde känna att det var höstlov, semester och snart alanya! ;) vi stannade på McDonalds någonstans, minns inte riktigt sånna detaljer. Och när vi äntligen kom till Västerås airport, var det så himla lång kö, att det inte var värt och ställa sig i kön. Och vad kunde vara ett bättre sätt att vänta än att handla något riktigt gott i baren? Så jag som nyss var fyllda 18 fick gå o handla gott och dricka! :) Efter en bra stunds väntan och drickat uppdrucket ställer vi oss i kön för att checka in bagaget. Efter det gick vi igenom ett par dörrar och kom till en riktigt stor vänthall. Och vet ni vad vi gjorde då? Vi köpte oss ngt gott i baren! ;) och det ska ni få trevligt bild bevis på :
 En New Castle öl te Fredrik och en Aquatini Raspberry Flow till moi ! :)

Efter en del väntan, och ngra vändor till rökrutan och taxfreen så fick vi äntligen gå på planet. och flygresan dit ska vi inte ens prata om. Jag har aldrig varit så rädd när jag flög som då (och hemresan var ännu värre). Det enda som var bra var maten ! Och det är enda gången i mitt liv som jag har gillat flygplans mat !

Väl framme på Antalyas flygplats, tog de en liten stund att få komma på rätt buss, men till slut så kom vi på den till Alanya iallafall. Och för alla som varit i Alanya vet att det tar 2-3 timmar att komma från antalya til alanya, och det var ingen skillnad för oss, förutom att kl va 04.00 på morron. Vi var TRÖTTA kan jag berätta för er. Men på bussen fick vi reda att vi skulle bo på ett hotell som heter Kleopatra Aytur, de hade lägenheter, pool och 100 m till havet. Och vi som hade tagit en sista minuten. Fasiken vad tur vi hade!
Och hotellet kunde inte varit bättre, fina rum och trevlig personal, mysig pool med poolbar och nära till allt :)
Handlade en hel del kläder, men blev av med 1500 spänn i en bankatomat. Som tur var så hade de bara hamnat i ett mellanläge mellan svenska och turkiska banken, så jag fick tillbaka dom.

Den resan var mitt livs resa ! Och jag har aldrig haft det så bra som då. Fredrik och jag behövde den tiden tillsammans som vi fick då :)

jag rekomenderar varmt resebolaget detur, och hotellet Kleopatra Aytur i Alanya , Turkiet.

På återseende !!

Nu bilder:

   

   

   

  

 Tack för denna underbara resa!


Välkommen till min nya reseblogg!



Hej, och välkommen till min reseblogg! Här kommer jag skriva om alla mina resor, de jag varit på och de jag kommer att åka på.
En del av resorna kommer vara kopierade från min förra reseblogg, men den är numera inaktiv, så jag kommer fortsätta skriva här istället.

På återseende!


Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0