Pappa fyller 60 år - och vi åker till Serbien!?


Om ca 3 veckor fyller min pappa riktig gubbe - med andra ord 60 år! Och enda sedan han fyllde 50 för 10 år sedan har han sagt att jag är skyldig honom en resa. Han förväntade sig tydligen att jag skulle bjuda honom till Peking när han fyllde 50, då sommar-OS gick av stapeln det året (2008). I år pratar han till och från om vart vi ska bjuda honom, men innerst inne tror jag inte att han förväntar sig det. Därför har mamma & jag slagit till och faktiskt bjudit honom på en resa. Något han inte vet om än då förstås.... Det får han veta 18 mars när han fyller. Och vart vi ska är också en liten surprise för honom, det får han veta på Skavsta flygplats, 27 september när vi åker. Ni däremot får reda på det nu (jag tror inte han läser detta, hoppas jag!). Vi ska åka till Serbien (!!!) och dess tredje största stad Nis. Idéen kommer från mig, då jag har ett internt "krig" med min kompis Elin om antal besökta länder! Jag är uppe i 25 just nu och 28 när 2018 är slut! Så jag ville helt enkelt åka till ett nytt land och har man varit i större delen av västeuropa och nästintill inget i östeuropa, ja, då åker man till östeuropa!
Serbien är ett land som lidit av många krig, både ute i Europa & inbördes. Därför finns många minnesmärken från olika epoker i landet. Nis är en gammal stad, som har historia från 1100-talet tom. Det är en gränsstad mellan Europa och Asien och en mittpunkt dit vägar från flera huvudstäder i Östeuropa går till. Det finns bl.a. en gammal borg och ett koncentrationsläger från Nazitiden, dessutom många caféer - så vi kommer att kunna roa oss tror jag :) dessutom är indexen mkt lägre än i Sverige så man kan leva flott för billig peng!
De ska dessutom bli roligt och åka med bara mina föräldrar igen, det har vi inte gjort sedan en Kielkryssning 2012! :)
 
Återkommer och berättar vad jag tycker om Östeuropa, men det jag sett hittills har jag gillat skarpt (Budapest, Ungern & Krakow, Polen)
 
På återseende!
Bilden är från en Kielkryssning 2010, då tillsammans med min kompis Lollo. Vi äter & dricker öl på Kieler Braueri! Läs gärna om den resan också ;-)
 
 
 
 
 
 
 

Philip fyller 25 år - och vi åker till Barcelona + hemligt resmål!

  
I år fyller min andra hälft Philip, 25 år (I know, min lammis <3 ). Detta firar vi med att åka till underbara Barcelona för några lata dagar i solen med allt vad havsbad, drinkar och sevärdheter heter! Med oss har vi våra fina vänner Niklas & Lina :-D Dessa två har vid resans avgång 24 juli ganska nyligen också fyllt 25, så det blir att fira x3!
Vi fyra har aldrig rest tillsammans utomlands, men vi har hunnit besöka både Stockholm & Göteborg ihop! Så detta ska bli extra roligt =-)
På vägen hem har jag ordnat en överraskning till Phille, vi ska åka till ett till ställe innan vi åker hem till Svedala. Barcelona fick han vara med och bestämma själv, men det andra resmålet vet bara jag, Lina & Niklas (och resterande vänner vi har ;-) ) om. Jag ger er dom tre ledtrådarna jag gav Philip: det ligger i Europa, det är ett land ingen av oss har varit (och det begränsar Europa ganska mycket med tanke på att jag faktiskt besökt ganska många länder i Europa!) och dom pratar franska där (ps. det är inte Frankrike!).
Bonne chance! ;)
 
Återkommer med en fin historia & bilder när vi kommer hem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0