Bokat Rom om 2 dagar! :-D

 
Om två dagar, alltså på lördag, åker jag & världens finaste Phille till Rom i fyra dagar! Mysigt & spontant. En välförtjänst semester ihop inför kommande 5 veckors praktik för min del och en vinter med jobb för Philip.
Vad vi ska hitta på är inte bestämt än, kanske blir ett besök i kupolen på Peterskyrkan eller ett dopp i Fontana di Trevi, den som lever får se! Skriver om det när vi kommer hem ;-)
 
 
1) Fontana di Trevi. 2) Peterskyrkan
1) Vittorio Emmanuel II-monumentet. 2) Castel Sant'Angelo
 
Jag & min fina! <3
 
 
Arrivederci!
 
 

Lefkas 2014

 
Förra året, i augusti 2014 blev jag medbjuden av min pappa till den grekiska ön Lefkas. En mysig liten ö, inte långt ifrån fastlandet. Vi landade i Parga på fastlandet och tog buss över en bro till den här ön. Så nära låg den faktiskt =)
 
Vi bodde i den trevliga och pittoreska hamnbyn Nidri, vilket verkade vara den största turistorten (om inte annat en av dom största...) på ön. Vi bodde på ett trevligt familjeägt hotell ca 500 meter från stranden. Hängde som mest vid poolen eller på stranden, då vi inte kände för några utflykter, vilket kändes helt underbart att bara få lata!
 
På kvällarna shoppade vi i det lilla centrumet och åt på trevliga tavernor och restauranger i hamnen. Bäst var Apollon Taverna som vi åt på två gånger. Rekomenderas varmt!!!!
 
Det blir ett kort inlägg om denna Greklandssemester, men det var ungefär så vår vecka såg ut. Solade, badade, åt gott, drack gott, mådde gott. Behövdes efter en hel sommar fylld av jobb!
 
Jag rekomenderar varmt denna härliga ö. Om man vill finns det en del och upptäcka, annars duger den superbra till att just lata sig. Rekomenderar också vårt mysiga hotell Georgios Palace, finns med i Apollos utbud. Liten och funktionell lägenhet, trevligt poolområde och trevlig personal =) Apollo skötte sig himla bra denna gång med, fick till och med en liten present som tack för att jag åkte med dem igen - en burk med närproducerad honung!!
 
1) Utsikten från balkongen varje morgon till frukost. 2) Utsikten från en restaurang i hamnen, som hade bord precis vid vattnet.
1) Urgod mat på en av restaurangerna. Grilltallrik för två. 2) Från min plats på en av hamntavernorna sista kvällen. Man ville inte åka hem då! 3) En kall & god Mythos på beachen. 4) Jag hängandes i solstol vid poolen. Varvade franskaplugg med en bok från underbara Marian Keys.
 
På återseende! Efharisto!
 
 
 
 

RSS 2.0