Halkidiki 2012!

 
Då har hösten, ja, till och med nästan vintern anlänt till vårt avlånga land. Trots att jag längtar gudomligt mycket till julen och känner att jag nästan spricker inför allt fix som är kvar, är jag innerst inne en sommarmänniska. Och för att få återvända till denna känsla som sommaren ger tänker jag återberätta om min & Lollos resa till Grekland och till Halkidiki.
 
Vår resa började med att lämna Örebro resecentrum med buss (vilken vi nästan missade..) och ta oss upp till Arlanda Airport. På vägen fick vi byta i Västerås, sedan vare bara raka vägen upp till flygplatsen!
 
Väl framme på flygplatsen fick vi vänta en stund för att sedan checka in bagaget. + i kanten var att vi flög med SAS och fick ha med oss 20 kilo incheckat bagage istället för 15. Det gillades ;) Sedan var det precis som vanligt - passkontroll och säkerhetskontroll. Och för andra gången i mitt liv pep det för mig och jag fick bli kroppsvisiterad. Jag kände paniken komma krypande, trots att jag visste att jag inte hade något konstigt på mig, och det var heller ingen fara. En rutinkontroll trodde kontrollanten=)
   När vi sedan kommit ur säkerhetkontrollen tog våra hungriga magar med oss till ett café där vi beställde smörgåsar och dryck.
 
Tiden går fort när man är förväntansfull och väl på planet fick jag & Lollo sitta bredvid varandra. Beställde in godis och dryck, då de inte serverade mat (bara på reguljärflyg tydligen...). 3 timmar senare befann vi oss i värmen nere i Halkidiki, Grekland. När bagaget kom hade handtaget på min resväska gått sönder, så fick bära på den istället :(
  Efter ca 45 minuters bussresa från flygplatsen kom vi äntligen fram till vårt hotell - Istion Club. Och som om gudarna hört våra hungriga magar fick vi vårt all inclusive-band om handleden och fick sedan gå och äta buffén. Det var gott kan jag lova! När vi sedan ätit färdigt fick vi gå upp till vårt hotellrum på 3:e och högsta våningen och möttes av en syn jag aldrig varit med om! Taket i rummet var nästan lika högt som i kyrkan, vi hade två stora härliga sängar och panoramafönster med delvis havsutsikt. Vi insåg ganska snabbt att här skulle vi trivas! :)
 
Under veckans gång stod mest sol & bad på vårt schema, och såklart äta av den goda buffén som serverades tre gånger om dagen. Men vi hann även med lite andra aktiviteter. En förmiddag var vi på hamam, el ja, något som vi trodde skulle va Hamam med marmorbastu, scrubbning, massage, you name it - men det enda vi fick var vanliga bastu och ångbastu, som det inte riktigt kändes rätt att sitta inne i, då det var väldigt stark parfymdoft där inne och vid vissa tillfällen svårt att andas. En av kvällarna var vi med på utflykt till en nattmarknad i Nea Moudania (vi bodde i Nea Potidea), där man kunde handla i princip allt. Jag fick med mig lite presenter hem samt en ny (och mycket större!) resväska hem, vilket jag behövde då den gamla gått sönder på ditvägen.
En annan dag var vi med på en båttur runt halvöarna. Vi besökte en övergiven strand där vi badade, åt lunch på båten, åt jättegod hemmagjord glass i Nea Marmaras och njöt av det underbara vädret och att befinna sig på böljan blå!
 
Veckan gick fort, vilket det alltid gör när man har roligt. Är mycket nöjd med min resa till Halkidiki. Bodde fint och gjorde massa roliga saker. Tack Lollo för resesällskapet! :)
 
Kan rekommendera att åka till Halkidiki om man är trött på Greklands övärld eller bara vill se något annat. Vårt hotell Istion Club var verkligen toppen, god mat för det mesta, jättefräscht och nära till havet =) Det var speciellt att åka All Inclusive då jag aldrig gjort det, men ser det absolut inte som sista, även om det ibland är mysigt att leta restaurang också!
Vår guide Annika ska ha en eloge för allt engagemang som hon hade för oss och andra gäster nere i Halkidiki! Tack vare henne växte Apollo som resebolag i mina ögon, då de har välutbildad och engagerad personal.
 
Nu lite bilder som grädden på moset ;-)

 
På återseende! Kalimera!


RSS 2.0