Första Kreta-resan 2000

Som ni kanske märker av titeln är det ca 10 år sedan jag var på den här resan! Men har man en reseblogg får man väl återberätta den också ;-). Kommer dock att göra bild-förklarings-inlägg av detta, eftersom minnet inte längre är vad det borde vara ;-P
Iallafall så var detta min andra flygresa i mitt liv. Det var jag, mamma, pappa, faster Stinta, hennes man Ingolf, och mammas & pappas kompisar Björn & Mariana som åkte :-). Vi bodde i staden Agii Apostoli på Chaniakusten.

 När vi var på Kreta den här gången, bodde vi på ett hotell ( Oktana hette det ), som inte hade pool. Därför hängde vi på stranden. Och precis på stranden låg ett hotell med pool där vi ibland brukade bada. Och här är denne pools poolbar. I den här poolbaren jobbade en bartender vid namn Jacob, som vi pratade med varje dag i två veckor. Vi blev riktigt bra kompisar! =)

 En dag tog bartendern Jacob och sprutade grädde på min arm. Lite roligt var det ju! :-). En annan dag slog han vad med oss alla om att han kunde hoppa över en ( hög ) barstol ner i poolen. Vi trodde ju inte på han, för den var riktigt hög stolen, men han klarade ju det såklart =)).
Och en annan dag tyckte han att jag skulle bada, så han slängde i mig i poolen :-P.

 På stranden brukade det gå runt försäljare som sålde donuts, och jag köpte alltid en stor en med socker på! Alldeles lagom stort mellanmål, och väldigt väldigt gott ! =) Är det nått jag & Homer Simpson har gemensamt, är det gillandet av munkar! :-)

 Här är en bild på mig, mamma & pappa. Vi är inne i Chania Stad. Vi har precis kommit ut från saluhallen i Chania, och ser tämligen glada ut allihop! Undra varför? ;-P

 En av dagarna under vår 2 veckor långa semester, tyckte vi att vi skulle vara lite kulturella, så vi bestämde oss för att åka till det gamla minoiska palatset Knossos. Här sitter vi och väntar på lokalbussen som ska gå in till Heraklion och Knossos. Knossos är ett palats som byggdes av kung Minos. Vad jag minns tror jag världens första vattentoalett fanns att beskåda där.

 Här sitter mamma & jag o poosar på en av stentrapporna på Knossos :-)

 Här står jag och poosar framför jättelika urnor på Knossos. Jag ser inte så jätteglad ut, och jag tyckte inte att det var särskilt roligt heller.. Vi hade en engelsk guide under turen, och som tioåring förstod jag inte så mycket av detta internationella språk ( som jag idag älskar ! ). Dessutom hade jag vätskebrist och säkerligt solsting också, så det blev inte mycket tittande och lyssnade för varken mig eller mina föräldrar. Därför ska jag åka och titta på Knossos igen när ( och inte om! ) återvänder till Kreta, någon gång i framtiden.

 Denna sista bild är tagen på Chaniaflygplats när vi sitter och väntar på att få åka hem. Att tolka ur våra miner verkar det inte vara det vi längtar efter! Vi hade säkert velat stanna 2 veckor till allihop! ;-).

Kreta är hittils det bästa resmål jag varit på nånsin när det gäller chartersemester! Detta beror nog på att jag älskar Grekland! Grekerna är så trevliga, maten är så god och landet/ön är så mycket mer än bara sol och bad. Ta bara Knossos tillexempel. Idag är jag väldigt ledsen att jag inte minns så mycket ifrån besöket på Knossos.. MEN det är ju faktiskt tio år sedan nu i höst. Men det är iallafall därför jag vill åka tillbaka, och se och FÖRSTÅ denna gång vad dom snackar om..

Jag rekommenderar varmt att åka till Kreta, eftersom det är mitt favoritställe hittils. Jag har ju faktiskt varit på den ön hela 4 gånger så! ;-). Dock åker jag ju snart till en annan grek-ö - Rhodos. Den kanske blir min nya favvo-ö? :-). Har den bara den grekiska charmen kommer jag stormtrivas.
jag vill såklart också rekommendera Apollo som researrangör! Hotell vi bodde på - Oktana, finns inte kvar i deras sortiment.. Men det finns 100 andra hotell och välja och vraka emellan, så jag tror man hittar något man gillar :-).

På återseende! γεια! αντίο!


Trackback
RSS 2.0