Nyårskryssningen till Kiel, 09/10



Ja, nu är det ju över ett halv år sedan det var nyår, så det är nog dags att skriva om nyårskryssningen till Kiel, Tyskland.

Vår resa började med tågresa hemifrån Degerfors, till Göteborg, den 30 december, dagen före nyårsafton. På tåget fick mamma & pappa sitta bredvid varandra, medan jag och Fredrik fick flyttas runt, pga att vi inte bokat sittplatser. Så rekommendation: Boka alltid plats på tåget när ni åker bara nån/några dagar före en stor högtid ( i vårat fall dagen före nyårsafton ).
Jag träffade dock en del trevliga människor som jag pratade med, så resan gick bra :).
Framme i Götet letade vi fram en taxi, som körde oss till rätt terminal. Väl framme på båten checkade vi upp våra hytter, där vi bytte om, och gick och åt. Jag åt jättegod gulaschsoppa!
På kvällen gick jag och la mig tidigare, medan pappa & Fredrik lärde känna grannarna i hytten bredvid.

På själva nyårsaftonen anlände vi till Kiel. Där gick vi och shoppade, åt god mat på Kieler braueri (tror det stavas så), och kollade i en kyrka. Dock kommer jag inte ihåg vad kyrkan hette. Men den var jättefin. Tände ljus som jag brukar göra :)) Det är fint tycker jag! hihi
    När vi kommit tillbaka till båten, gick Fredrik och la sig, (mamma låg redan o sov för hon mådde inget bra.), medan pappa och jag gick upp till en av barerna och var med i ett nyårsquiz, och drack drinkar. (Jag drack bacardi razz/sprite, bacardi melon/sprite och bacardi apple/sprite). Vi träffade även ett trevligt par som satt vid bordet bredvid. Kommer dock inte ihåg vart dom var ifrån ;-P. Dock vann ingen av oss, men det är alltid roligt med frågesport!
    På kvällen var det nyårsbuffé i en av restaurangerna, och det var kavajkrav! Jag själv hade köpt mig en ny smaragdgrön klänning, som jag hade kvällen till ära!
Innan vi gick hugga in av buffén fick vi stå och köa i säkert 45 minuter, så vi hann med varsin drink. Jag drack något som hette Blå Båt. Gottit =)).
    Själva buffén var supergod! Var potatisgratäng, potatisklyftor, räkor, havskräftor, hummer, oxfilé, rostbiff och massa annat. Låt oss säga att vi åt massor!!

Nästa dag var nyårsdagen och vi åkte bara hem, haha :)

Jag hade en supertrevlig nyår, och det är alltid roligt och åka båt! Tycker ni om och åka kryssning rekommenderar jag Kiel! Det är en mkt fin stad, och har underbar mat. Det finns mycket och handla och en del kultur också.

På återseende, auf wiedersen!


Ps.... bilder !

   






RSS 2.0