Kortkortkort redogörelse om London -96

För er som inte visste har jag varit i London för jättejättejättelängesen. Nästa år är det faktiskt femton år sedan! Det är ju jättelängesen. Men för att vara så längesen minns jag en del iallafall.
Först o främst vill jag be om ursäkt för det kommer inte komma några bilder i detta inlägg. Orsak; Min mamma hade bråttom av från tunnelbanan och glömde kameran i tunnelbanevagnen tillsammans med min Disney-målarbok och en penna med en buss som går fram och tillbaka. (Fattar ni hur jag menar? Ni vet en sån där som man vickar på åt ena hållet osså går bussen åt det hållet och så). Så vi har inga bildminnen därifrån, och det har min mamma fått höra i all evighet sen dess! Jag brukar fortfarande ställa på henne om vi inte ska "kolla på Londonbilderna" hihi.

Men iallafall det jag minns är först och främst att vi bodde på ett mycket fint hotell som hade skrivit vårt namn på TV:n. Minns att jag tyckte de var häftigt.
Sen har mamma berättat att i lobbyn fanns det ett bord där barn kunde leka. Det satt några barn vid det här bordet och mamma tyckte dom pratade franska. Jag var 6 år och väldigt blyg just då, så mamma gick fram o frågade på sin knaggliga skolfranska om jag också fick sitta där. Då vänder sig ett av barnen om och säger "Men vi pratar svenska!". Jag tror min kära mor blev lite paff, men det är roligt så här i efterhand =).

Något jag mer minns är hur gott det var med riktig engelsk fish 'n' chips. Det åt jag flera gånger. Sen minns jag att jag att köpte ett vykort med Prinsessan Diana på, och på den här tiden levde hon faktiskt.

Sen minns jag även skräckkabinettet på Madame Tussaud's. Jag minns en gilijotin, huvuden som satt på pålar och nån gubbe i glasmonter som föreställde en dokter under andra världskriget som gärna amputerade folks armar och ben, även de gånger det egentligen inte behövdes.

Vi försökte oss även på att komma in i Towern och se kronjuvelerna. Men det var så lång kö att vi inte hann med det.

Båtresan dit och hem gick bra. På ditresan bodde vi i Kaptenshytten och på resan hem i en C-hytt under däck.

Resan vad jag minns var väldigt bra! Var min första utlandsresa som jag kommer ihåg något av själv utan att nån berättat det för mig. Det blev inte mycket berättat, då det är väldigt längesen och som sagt inga bilder. Men detta ger mig ju bara ännu en större anledning att åka tillbaka till Storbrittanien och dess underbara huvudstad London.
Jag rekommenderar varmt och åka dit, efter de få minnen jag har. Men jag har aldrig träffat nån som varit i London och kommit därifrån missnöjd!

So long !



RSS 2.0