Sardinien 2017

 
(null)
 
 
Nu när vintern härjar ordentligt utanför fönstret och vädergudarna inte kan bestämma sig om det ska bli töväder eller ny istid, längtar man - eller iallafall jag till sommaren. Och ett bra sätt att längta är att minnas fina sommarsemestrar och resor.
Därför kommer här ett litet inlägg om resan till Sardinien som jag & Philip gjorde i månadsskiftet augusti-september 2017.
 
Resan som blev lite av en spontantripp bokades bara en månad i förväg, efter att vi velat ganska länge vart vi skulle åka och hur och när... Men till slut bestämde vi oss för att besöka Italien igen och denna Medelhavsö.
 
Avresa från Arlanda flygplats gick av stapeln torsdagen den 31 augusti. Vi flög med TUI Airways ner till Aeroporto Olbia Costa Smeralda , med andra ord flygplatsen på Sardiniens smaragdkust 😍
 
Vi tog transferbussen till lilla byn Budoni där  vårt hotell  TUI Family Life Janna e sole låg. Där vi fick bo i en fräsch liten bungalow i denna lilla semestervillage. Eftersom vi anlände vid lunchtid fick vi börja med att äta lunchbuffé och sen hänga i solstolen resten av dagen.
 
Under veckan som gick hängde vi en hel del vid poolen, tog det lilla minitåget från hotellresorten ner till en fantastisk hotellägd sandstrand och njöt av sol och havsbad. Hotellet hade all inclusive-koncept så vi fick frukost, lunch, middag, snacks och massa dryck. T.o.m. riktig Coca-Cola på burk, det ger plus i kanten. Två av kvällarna kunde man byta ut buffémiddagarna mot middag på hotellets 'externa'-restauranger. På den ena fick vi äta fyrarättersmeny med tre val på varje rätt. Vi fick GODASTE chokladefterätten ever!
Andra kvällen fick vi 8 stycken smårätter på en avsmakningsmeny med sardinska specialiteter. Jättefint upplagt, men tyvärr mycket som inte riktigt passade vår smak. Men kul och testa 😊
 
(null)
 
 
Vårt hotell låg ju som sagt i lilla byn Budoni. Och i denna lilla by fanns det inte jättemycket att se & göra. Det var några få hus runt omkring, sedan var det vår hotellresort. Visst, det fanns ju shower och Bamseklubb och allt på vårt hotell. Men både Philip & jag gillar att se oss omkring. Som tur var hade de en utflyktsservice på vårt hotell. Så en dag tog vi en busstur till grannbyn San Teodoro för att hänga på den kända stranden där. Dock blåste det så himla mycket att vi hamnade på en strandservering och åt fish and chips istället.
Vi hann under veckan även besöka San Teodoro (själva byn) och även hamnen Porto Ottiolu där många fina & exklusiva båtar stod för beskådning. Det hanns med lite shopping & en drink eller två i eftermiddagssolen.
 
(null)
 
 
Summeringen av denna resa är att Sardinien är otroligt fint. Underbara stränder och härliga havsbad. Italien är italien, maten är underbar. Vårt hotell var fräscht, men lite ensligt. Hade gärna bott mer centralt nånstans. Men den får ändå 4 av 5 för att det var mysigt. Tack Phille för en mysig semester! Fler sånna tack! 💞
 
Arrivederci!
/B.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0